Prototype MTS Streetstepper toegekomen

Hallo Streetstepper fans,

Eindelijk is hij de gearriveerd ; één van de 6 prototypes van de MTS Streetstepper of eigenlijk beter de Mountain Stepper. Hij rijdt super snel en heel vlot bewegend !! De 30 versnellingen ( Shimano Deore) zorgen ervoor dat je sneller kan accelereren dan bij de Streetstepper Sport en dankzij de grootste versnellingen kan er natuurlijk nog meer kracht gezet worden ! De voorvering ( Durin van Magura) zorgt er  voor dat je met nog meer gemak op stoepen en over putjes kan springen…Ik heb helaas dit weekend nog niet de tijd  gehad om hem op mountainbike terrein te gaan testen maar het beloofd ook daar heel leuk te worden : het laag bij de grond effect op gebied van evenwichtsbehoud, vergelijkbare bewegingen  en effecten als bij het skiën, de rechtere-rug-houding, de voordelen van het hefboom-effect van de steppedalen én…  het niet meer nodig hebben van het lelijke zeemvel-broekje….allemaal aspecten die de Moutain Stepper gaan doen slagen als alternatief op de gewone moutainbike….. De franse invoerder liet zijn allereerste afdaling al filmen…..hier de link naar dat filmpje….. http://www.dailymotion.com/video/xuciov_test-3-film2-mts_sport..

Zaterdag kwamen de enthousiaste mensen van www.survivalrun-meetjesland.be hier al een test doen ; ondanks de sneeuwval gingen ze per 3  met de MTS, geflankeerd door 2 Streetstepper Sports op pad doorheen de stad ; en ondanks de rotslechte situatie op de weg, waren hun reacties achteraf unaniem positief….Vooral de ouderen onder hen die al meer de last ondervinden  van de slijtage die het vele lopen al op hun gewrichten uitoefende, wezen hun jongere collega’s op de grote voordelen van de mindere belasting van de gewrichten bij het gebruik van de Streetstepper, als nieuwe sport of als trainingstoestel  ! Ook het feit datnast de been, de buik en de rugspieren ook de arm- en schouderspieren getraind worden sprak hen heel erg aan !!

Nog even wachten op beter weer en nog nadenken of het nu een Streetstepper Sport of Mountain Stepper zal worden…..

Ook een van de bazen van de Mountainbike reisorganisatie Flowtrack ( www.flowtrack.be ) heeft zijn interesse al betoond door een test en prijsofferte aan te vragen !

Vrijdag zitten we aan tafel met de bazen van Antwerpen Europese Sporthoofdstad (www.SportingA.be ) en daar hopen we interessante initiatieven te kunnen waarmaken om het Streetsteppen als nieuwe en zeer gezonde sport meer en meer bekend te maken !! We houden jullie hier uiteraard op de hoogte van de resultaten van deze bespreking 🙂 !

Sportieve Groeten,

Wim