Eerste MTB-Rit met MTS26

De MTS26  doet het FANTASTISCH als mountainbike !! Vorige week zondag ben ikzelf voor de eerste keer gaan deelnemen aan een MTB toerrit, in Lichtaart..Ik heb er de rit van 35 km gedaan en het was een zéér aangename ervaring !! Toen ik achter een groepje van ‘mijn categorie’ MTB-ers hing en over de kronkelende paadjes ‘gleed’ kreeg ik de gedachte ; dit is het plezier van lopen, fietsen en skiën bij elkaar opgeteld 🙂 ! Ik kon vlot de tred bijhouden en op enkele steile klims kon ik met de kleinste versnelling goed verder peddelen, daar waar mijn voorgangers eraf moesten….Ik kan dan ook gebruik maken van het hefboom-effect wat met toch extra kracht geeft ! Mijn armen en schoudersspieren hebben wel degelijk het verschil gevoeld met een rit met de gewone MTB…zij hebben ook echt zwaar meegewerkt aan het afwerken van deze plezierige en uiterst sportieve tocht. ..Aan de bevoorradingspost kreeg deze innovatieve uitvinding veel bewonderende blikken en ik moest echt niet  uitleggen waarom ik geen zeemvelbroekje moest aandoen en hoe het komt dat ik zonder mijn handen in de rug te zetten naar de drankjestent kon stappen 🙂 …Een 12 jarige jongen die er hielp heeft er ook enkele rondjes mee gereden en dat ging dadelijk vlot !! Ik ben nu al 28 jaar bedreven in het Mountainbike rijden en ik zie heel veel toekomst weggelegd voor de MTS in deze fantastische natuursport 🙂 !

Zaterdag kwam er een kinesist voorbij de zaak hier in de Wiegstraat en hij zag de Streetsteppers hier buiten staan…Na een kort testritje al was hij er helemaal van overtuigd dat dit toestel ideaal is om door zijn klanten te laten gebruiken om te trainen zonder gewrichtsbelasting ; hij heeft dan ook dadelijk alvast één toestel meegenomen voor zichzelf en voor zijn klanten…meerdere toestellen kunnen nog volgen 🙂 !

De besprekingen met de stad voor het nemen van initiatieven ter bevordering van het streetsteppen als nieuwe sport zijn nog gaande en zijn beloftevol…

Ik houd jullie via deze weg op de hoogte van het verdere Streetstepper verloop !!

Sportieve groeten,

Wim